zondag 13 januari 2013

De film van Ome Willem: Jongeren maken amok in Attack the block

Leuk, hè. 'Streetpunks' uit 'the hood' die het even aan de stok krijgen met het op aarde neerdalende aliens. Lekker kennismaken met een bende ongeregeld die zich meteen sympathiek maakt door een jonge vrouw eventjes te overvallen.
En waarom? Voor enkele te verwaarlozen duiten. Al wordt de buit vlug overboord gegooid! Hun aandacht wordt immers afgeleid door een monstertje. Stoerdoenerij, grote mond, respectloos en toch de held uithangen, het moet kunnen. Wat te doen wanneer dader en slachtoffer gedwongen worden de handen in elkaar te slaan? "This is a bad dream. Tell me that I'm dreaming."
Aanlokkelijk uitnodigend wanneer je uitpakt met "From the producers of Shaun of the Dead and Paul". Een giller is het helaas niet geworden. Zelfs met Nick Frost, die de alomtegenwoordige nozem uithangt, kom je in de verste verte nog niet in de buurt van Shaun. Voor de special effects hoef je het niet te doen, de beats daarentegen zinderen heerlijk modern en drijven het ritme op. Het verdienstelijkst: het hippe, platte slangtaaltje.
Attack the block. Joe Cornish. 2011. ***

Geen opmerkingen: