vrijdag 4 januari 2013

De film van Ome Willem: een Interstella High Five555

Interstellair spacebandje treedt succesvol op, maar de roem eist zijn tol want kidnappers gaan er met de groepsleden aan de haal. Een minder rechtgeaard muziekliefhebber wil hun talenten immers exploiteren om aardlingen te vermurwen. Met die invloedrijke en meeslepende dansmuziek van Daft Punk is dat wel niet zo moeilijk.
Je moet het maar doen om met je poen zo'n iconisch album als Discovery te laten verwerken tot animatiefilm.
Extra Punkte verdienen de Dafters door zelf in zee te gaan met één van hun mangagoden, Takenouchi. Rudimentair en super efficiënt. Ten tijde van CGR en talloze imponerende snufjes keren zij terug naar de basis toen het aantal beelden per seconde niet zo hoog lag dan die van de hedendaagse kijkersverwachtingen. Niet flitsend gemonteerd, wel met de nodige rustmomenten.
Is al heerlijk om thuis allesbehalve stilstaand te ondergaan, stel je voor één grote dansavond je als individu tussen de dansmassa te begeven op één of ander festival met deze beelden op de achtergrond. Letterlijk 'space', zonder hulpmiddelen. Ik herinner me nog zo'n Gothic party waar ze op de achtergrond Eraserhead projecteerden. Je waant je meteen elders in a galaxy, far, far away.
Interstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem. Kazuhisa Takenouchi. 2003. ****

Geen opmerkingen: