zaterdag 10 november 2012

Tasting sour: The darkest Hour

Een ruimteinvasie zonder boeh of bah komt de wereld inpalmen. Twee ambitieuze 'zakenmannen' belanden in de Russische hoofdstad op het moment dat de stad verandert in een mosKoude omgeving.
Terwijl de overlevenden zich in een keldertje verstoppen, vraag je je af hoe ze gedurende x-dagen overleefd hebben? Qua hygiëne, voedsel en toilettage. Eerste fout: nadenken. Dit soort films vereist immers het verstand op nul. Dus opgepast voor breingetrain, dat zit er hier niet in. En zo stapelen de andere fouten zich op. De film geeft 90 minuten speelduur aan, hoewel de ontknoping en aftiteling begint na 1 uur en twintig minuten. Op zo'n momenten verwacht je nog een nieuwe boost. De personages die komen, neen, eerder gaan! De bestrijding van een fenomeen dat amper omkaderd wordt.
Zoek je holte, ding dong, dan ben je aan 't juiste adres. Met The Darkest Hour heeft het meest duistere uur van de dag toegeslaan, hoewel je je niet echt weg van de wereld voelde. Ghostbusters gekruist met Attack of the block, zo krijg je een script volgepend.
The Darkest Hour. Chris Gorak. 2011. *

Geen opmerkingen: