woensdag 14 november 2012

Suske en Wiske versus The Incredibles

Twee verhalen uit de oude toen nog Kiekeboe zonder s-doos, voorheen nog niet in album uitgegeven. Je merkt meteen dat het de creatieve Merho is die met woordgrapjes uitpakt. Playfair versus Fairplay. Net als De grotten van Ann, niet te
verwarren met de toeristenplek. Die Ann blijkt wel erg goedgelovig en naïef te zijn, als je bekijkt hoe zij haar man vertrouwt. Een façade allemaal vanwege een ziekelijke jaloezie. Jammer dat geen enkele inspanning werd geleverd om deze oudere verhalen in te kaderen via een introductie. Da's het minste extra's dat de auteur had kunnen doen. Wel wordt de recyclage gecompenseerd door een nieuwe inkleuring. Archetypisch vol stereotiepe effectjes (dégradés, roze wagens). Het zit nog niet in de vingers.
- Kiekeboes 134 ***
- Rode Ridder 236 **
- Rode Ridder 236 Luxe **
Waar Vandersteen zo geweldig in was, het recycleren van volkslegendes, levensverhalen en andere zaken die hij gelezen of gezien had in de boeken, in de cinema of op de tv, wordt hier na Suske de Rat ook weer doorgevoerd. The Incredibles of een ander superheldendom als basis, met een getransformeerd sexy Schanulleke in de hoofdrol. Lekker dynamisch en vol avontuur. Al weet je dat het liedje niet te lang mag blijven duren, want zo'n krachtpatser schakelt anders op termijn alle tegenstand uit! De tirannieke tor is een goed verhaal met iets minder goede (hoekigere) tekeningen. Maar die stijl wordt gecompenseerd door de vertelschwung.
- Suske en Wiske 320 ***
- Suske en Wiske Luxe 320 Luxe ***
- Urbanus Speciaal 9 In het meervoud **
- Urbanus vertelt 10 Plankgas & Plastron

Geen opmerkingen: