donderdag 22 november 2012

Museumgids

Een catalogus die alle lof verdient. Prachtige afdrukken van originele pagina's, welhaast facsimilé. Terwijl Rodwell en c° zuinig zijn op het vrijgeven van Hergé-beelden, strooien ze hierin rijkelijk
rond met tentoongestelde pronkstukken. Niet alleen covers en andere originele pagina's, ook tal van voorbereidende schetsen waarop de levendigheid van Hergés klare lijn voortleeft. De tekst is minder uitgebreid dan in de grootschalige biografie, wel ruimschoots voldoende om Hergés oeuvre en de afgebeelde strippagina's juist te kunnen kaderen. Meestal vind je versnipperd her en der interessant materiaal bijeen. Met deze catalogus Musée Hergé bekom je een mooie synthese die zijn geld absoluut waard is.
- Pom en Teddy 6 ***
- Musée Hergé Catalogus ****
- Musée Hergé Museumgids ***
- Scherpschutters ***
Prachtig, wat een getalenteerd man, die Daniel vandenBroek. Van hem wil je in de toekomst meer zien. Eindelijk staat terug iemand op van de Hollandse school die gerust een Gilles de Geus in elkaar zou kunnen knutselen. Met dezelfde licht anarchistische humor en een even zwierige, ronde tekenstijl. Zelfs gebundeld (jammer genoeg slechts 19 pagina's) overleven de kortverhaaltjes en gags de tijdelijke (magazine)publicaties. Met slimme, verrassende en/of tedere clous overwint vandenBroek je scepsis. Kantje boord is deze Kantje boord absoluut niet.
- Viktor & Frenky 2 ***½

Geen opmerkingen: