HG Wells - Het eiland van Dr. Moreau
Het bizarre en visionaire eiland van dokter Moreau, waar kwesties als identiteit en waardigheid van dieren naar voren komen, is nog altijd even relevant.
Een gemiste kans. Scenarist Dobbs laat de mogelijkheid liggen om Wells' verhaal verder uit te spitten, om dieper te graven en de karakters zich nog verder in de spiraal van dierlijkheid te laten verliezen. Ideaal had hij in een extra deel de psyche kunnen blootleggen en vooral de angst kunnen vergroten voor de waanzin die Moreau als experimenterende dokter op zijn eiland heeft gecreëerd. Je voelt de constante dreiging en toch mis je die aanvullende betrokkenheid. Anders dan voorheen beroept Dobbs zich op de getalenteerde Fiorentino. Samen met Vattani zorgen ze voor een beklemmende kennismaking met een weliswaar gekend maar minder gelezen stukje H.G. Wells. Wat een visionair!
09-09-2019
7/10
Filip & Mathilde 4
Een stuntelende koning en een al even bijdehante koningin, een losbandige prins en een minzame vader die alles bedekt met de mantel der liefde: te gek om los te lopen? Niet in Filip en Mathilde, de hilarische gagreeks over het wel en wee van het Belgische koningshuis.
Verkeerd ingeschat. Zoek eerst je thematische titel en werk daar rond, niet omgekeerd. Nu is het een boekvulling met gags met als uithangbord een zeer interessant Femme Fatale-gegeven terwijl er uiteindelijk (buiten de titelpagina) niks van terecht komt. Het is dan dat je moet uitpakken met de blondine die voortdurend de man rond de vinger windt. De moppen zijn matig en overstijgen het wekelijkse leesplezier in een magazine niet. Dit kan en moet beter!
07-09-2019
6/10
BFF's 8
Jess en haar vriendinnen gaan op wintersportvakantie. Brengt de sneeuw hen dichter bij elkaar, of ontstaan er breuken? Wie weet leert Jessica wel een nieuwe bff kennen, op een skilift of tijdens een bonte avond? Tijd om de latten aan te binden voor spetterende avonturen in winterwonderland!
Des te meer personages je opvoert, des te makkelijker het is voor de lezer(re)s(sen) om zich met één van hen te identificeren en vooral de spot te drijven met de anderen die in de entourage rondlopen. De seut, de dommerik, de wijsneus, het verlegen type, de onvervaarde, allen lopen ze vroeg of laat wel tegen de lamp of vallen tijdens het skiën op hun smikkel. Piste and love, een doelgroepstrip vol clichés.
09-09-2019
5/10
Jommeke 296
Samen met Gobelijn zijn Jommeke & co op studiereis in China, het land van de Chinese muur, maar ook van panda’s in alle soorten en maten, groot en klein, en zelfs van draken! In dit knotsgekke avontuur maken onze vrienden kennis met een verdwaalde rode panda, een gevaarlijk gekke pelzenmadam en een draak met tandpijn.
Philippe Delzenne neemt iets te veel hooi op de scenariovork en laat Jommeke en c° in allerlei gewrongen bochten belanden zonder coherent te vertellen. De Chinese Muur moet er functieloos in, check. Een rode panda speelt een bijrol, check. Een nieuwe intrigante steekt de kop op, check. Kwak en Boemel worden vervangen door twee klonen, check. Zo zit het vol met willen, maar niet kunnen en is De vuurdraak niet meer dan een holderdebolderavontuur. Te mak zelfs om te temmen.
09-09-2019
5/10
De kat van de rabbijn 8
Ze houden van elkaar. Ze leven in Algiers. Hij is joods, zij katholiek. Op een dag komt de jonge vrouw naar de rabbijn. Ze wil zich tot het jodendom bekeren om zich beter te integreren en haar toekomstige echtgenoot een plezier te doen. Hij is met verstomming geslagen: waarom een geloof omarmen dat zo ingewikkeld, zo irrationeel, zo moeilijk is?
Met Amandelmandje staat in dit achtste deel de liefde centraal. Sfars salongefilosofeer blijft het hoofdingrediënt, waarbij de spot met de religie dit keer een minder prominente plek inneemt. Liefde is het drama dat je tot de overtuiging kan brengen dat je man niet van je kan houden als er nog bloed in het vlees zit. Voor meer tekst en uitleg moet je bij de doordrammerige Joann Sfar zijn. Geeuw.
09-09-2019
5/10
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten