zaterdag 12 oktober 2019

Amber Blake - Elfen 19 - Carmen mc Callum 11 - Travis 11 - De meester-inquisiteurs 8

Amber Blake
Amber Blake wordt als 5-jarig meisje achtergelaten bij de poort van het weeshuis. Dankzij een rijke Indiase filantroop krijgt ze de kans haar talenten te ontwikkelen bij Cleverland International, een keten van opleidingsinstituten. Ze ontdekt een netwerk voor prostitutie en drugshandel, wat haar bijna het leven kost. Zo komt ze terecht bij ARGON, een geheime organisatie die vecht tegen misdaden tegen de mensheid. Als supermodel gaat ze undercover de strijd tegen de misdaad aan.

Wie kickte twintig jaar geleden niet op de uitzonderlijke 'tekenstijl' van Arthur Ranson in Button Man, een secuur fotorealimse met daarop figuren quasi van vlees en bloed in een duidelijk herkenbare context. Omdat Butch Guice zich eveneens beroept op fotomateriaal om de decors even 'plastisch' in te vullen, word je makkelijker gezogen in de echtheid van de situatie. Eentje die nochtans heel flitsend en Mission Impossible lijkt. Guices stijl brengt het allemaal dichterbij, zelfs al vlieg je met een onwaarschijnlijke snelheid door de actie. In De dochter van Merton Castle neemt Jade Lagardère iets te veel hooi op de vork, het verhaal heeft nood aan meer intermezzo's om het complexe thrillergegeven te binden. Nu is het iets te flitsend, te fragmentarisch. Maar het moet gezegd, je beleeft er nog steeds een visuele kick aan. Hier mag gerust een vervolg op komen.
29-09-2019
7/10

Elfen 19 SC - HC
Galamnon en Aaliatep, twee witte elfen doen onderzoek naar de verdwijning van Nawel, een oude heremiet. Ze krijgen daarbij hulp van een koralisduiker met de naam Cleeriis. Eenmaal op Ekrin, een klein eiland in het midden van de oceaan, blijkt de waarheid somberder dan ze zich hadden voorgesteld.

Geschreven door Corbeyran, dus altijd iets 'luchtiger' in de schrijfwijze. De Heremiet van Ourann houdt de grens tussen goed en kwaad flinterdun waarbij het moeilijk partij kiezen is. Ieder personage heeft wel iets op de kerfstok, zelfs de meest 'onschuldige'. Het niveau van de strip wordt getemperd door de stereotiepe Elfen-reeks-tekeningen. Vukic verbluft niet.
26-08-2019
6/10

Carmen mc Callum 11
Als Carmen haar vriendin Scott Brennan gaat helpen, geraakt ze verstrikt in de val van Dommy, een artificiële intelligentie die de wereldwijde distributie van drinkwater probeert in handen te nemen. Dommy wil de talenten Carmen gebruiken om een onderzoekscomplex in de Koraalzee te saboteren. En om zeker te zijn van haar medewerking ïnstalleert Dommy een implantaat in haar hersenen... Carmen is overgeleverd aan zijn genade.

Je binden aan eindeloze, langlopende reeksen zorgt voor verplichtingen die je (jaarlijks) moet inlossen. Deel 10 dateert al van 2016, Daedalus deed er enorm lang over om Carmen mc Callum en c° terug op te starten. Een hiaat die ervoor zorgt dat je de draad al lang kwijt bent en dus het begin van cyclus 3 best terug oprakelt. Net als bij zusterreeks Travis gaat het hier om een gezonde wraakactie, ecogestuurd om de meedogenloze opponent te proberen uit te schakelen. Nouméa-Tchamba, een moeilijke naam voor een spannende actiethriller. Het voordeel ten opzichte van even langlopende reeksen als Arctica en Golden City, dit verschijnt tenminste in slappe kaft.
23-09-2019
6/10

Travis 11
Travis bevindt zich in New York, in het gezelschap van Vlad, Thundercat en Harker. Daar bindt hij de strijd aan met terroristen die gecontroleerd worden door Dommy, een artificiële intelligentie die op het punt staat de grote waterdistributieconcerns in de wereld over te nemen. Maar in de schemer wordt een meedogenloze oorlog voorbereid. Is de Big Apple een valstrik om het enige team ter wereld dat de ware dreiging kan bedwingen het leven zuur te maken?

Je binden aan eindeloze, langlopende reeksen zorgt voor verplichtingen die je (jaarlijks) moet inlossen. Deel 10 dateert al van 2016, Daedalus deed er enorm lang over om Travis en c° terug op te starten. Een hiaat die ervoor zorgt dat je de draad al lang kwijt bent en dus het begin van cyclus 3 best terug oprakelt. De vijanden van weleer strijden aan dezelfde zijde om verschillende redenen. De ene voor het geld, de andere om zijn vriend te redden, noch anderen omdat ze zich vervelen. Ondertussen is het androïdensfuturisme van Quet en Duval wat achterhaald, toch zorgen ze met hun dynamische actiestrip voor flitsend en explosief vertier.
23-09-2019
6/10

De meester-inquisiteurs 7 SC - HC
De overwinning tegen de keizerin kostte het leven van vele meesterinquisiteurs. De Orde is verzwakt. Een nieuw tijdperk begint voor de Inquisitie.

Zoals steeds vormt de tekenaar de zwakke schakel in deze Elfen- en Dwergenachtige fantasyreeks. De uitgever annex scenaristen kiezen voor productiviteit en willen op korte tijd de leeshonger van de adepten zo snel mogelijk commercieel uitbuiten met als gevolg minder getalenteerde artiesten achter de tekentafel die te weinig tijd nemen om de personages vorm te geven. Cordurié begeeft zich op glad superheldenijs met Orleas als professor Xavier die een spoedcursus aan de vertwijfelde mutanten moet geven om hun verborgen talenten alsnog in de toekomst te kunnen inzetten. Origineel en goed geschreven, verpakt als een thriller. Edoch, nogmaals, een vervanger voor Cuneo ware beter geweest.
26-08-2019
8/10

Geen opmerkingen: