zaterdag 5 oktober 2019

Café noir 2 - Goblins 3 - Het wilde westen 3 - Er was eens... de mens 4 - Te paard! 5

Café noir 2 SC - HC
Albane komt aan op de Estrella-plantage in Brazilië. De plantage is nog aan het opkrabbelen na een brandstichting, en een heleboel Jacus, vogels die essentieel zijn voor de productie van hun grand cru, zijn vergiftigd. Wie kan hen zoiets hebben aangedaan?

Ook binnen de wereld van fair trade coffee gaat heel wat geld in om waar de consument amper om maalt. Zo lang die zijn geweten kan sussen door een steentje bij te dragen in de eerlijke handel, kan de smaak niet van dit gebrande goud stuk. Corbeyran gaat een alliantie met Postec aan om de materie crimineel uit te spitten. Wie trekt er achter de schermen aan de touwtjes, vaak lijkt niets op wat het is, zelfs voor een onervaren onderzoekster niet die zich heel wat stroop in de ogen laat smeren. De Braziliaanse Café Noir smaakt bitter, toch voor de protagoniste. Als lezer sip je van de koffie en moet je sip vaststellen dat zelfs daar waar wij eerlijke handel verwachten criminele machinaties opduiken. Spannend.
31-07-2019
7/10

Goblins 3
Vuriger dan ooit, maar nog altijd even onhandig, nemen de Goblins het op tegen een taaiere vijand dan draken en barbaren samen: de winterkoude die voor blauwe billen zorgt!

Dom, dommer, domst in deze kruising van Game Over met de Minions. Het betreft eenvoudige, destructieve humor over wezens waarbij je niet treurt indien ze het einde van de pagina niet halen door een gebrek aan hersenen. Boertig, platvloers en dodelijk eenvoudig. Met de nadruk op dodelijk. Op aarde als in de hemel, hallelujah!
26-08-2019
6/10

Het wilde westen 3 SC - HC
Verenigde Staten, herfst 1865. Na ternauwernood te zijn ontsnapt aan kapitein Lopeman en zijn IJzeren Brigade, leiden Shannon en Nathanaël, die nog steeds gezocht worden door premiejagers, een ondergedoken bestaan. Lopeman van zijn kant, is 'ingehuurd' voor een hachelijke missie: te achterhalen waarom het tracé van een nieuwe spoorlijn plotseling werd veranderd.

De vijanden van mijn vijanden zijn mijn vrienden. Soms moet je eens de andere kant opkijken en minder vanzelfsprekende verbintenissen aangaan. Six Secrets is een rauwe kroniek die het Westen in al zijn woeste wildheid toont. Om te overleven moet je stevig in de schoenen staan. Six Secrets, een lekker half uurtje ontspanning.
27-08-2019
7/10

Er was eens... de mens 4
In dit deel gaan we 2000 jaar terug in de tijd. Van het beleg van Alesia tot de ontwikkeling van Rome en de spelen in het circus.

Wereldgeschiedenis op kindermaat. Minder saai dan De reizen van Alex die effectief als efficiënt handboek gebruikt kunnen worden, Er was eens is in dat segment veel luchtiger. Alleen is de kwaliteit bedroevend. Visueel weinig uitdagend, twee artiesten die elk een tijdvak voor hun rekening nemen, het heden met de reconstructie van het verleden als een schouwtoneel. Vluchtig.
20-06-2019
5/10

Te paard! 5
Een nieuwe aflevering van de belevenissen van Cookie, Kobus, Flash en de anderen. Gegarandeerde volbloed-humor en avonturen die je laten hinniken van het lachen.

Blijkbaar stond Laurent Dufreney ook in de wind, want Manen in de wind leest erg leeghoofdig. Enerzijds is er het gebrek aan sterke grappen, een manege is duidelijk geen inspiratiebron voor grappige intermezzo's. Toch niet na vijf delen. En Miss Prickley die hinkelt anderzijds grafisch achterop door een beperkte kennis van de paardenanatomie. Geen liefhebber die daar over struikelt, de meerwaardezoeker daarentegen voelt zich in de steek gelaten. Manen in de wind, saai.
27-05-2019
5/10

Geen opmerkingen: