donderdag 27 oktober 2011

Bloggen over andere bloggers (1): Fred de Heij

Waarom dat eentje bij de titel staat, ongetwijfeld om te veronderstellen dat er nog vele andere volgen? Echt makkelijk zal dat niet zijn omdat ik slechts zelden naar het geschrijf van andere netschrijvers surf. Voor eentje maak ik (voorlopig) een uitzondering: Fred de Heij.
Niet enkel omdat hij een goed artiest is (gezien Fred schildert, mag hij wel als artiest bestempeld worden), maar ook omdat Fred iets substansieels te vertellen heeft. Meestal verpakt met een humoristische kwinkslag, zich niet beschamend om ook de edele figuur van de auteur annex artiest onderuit te halen.
Zonder belerend te zijn, gooit hij registers open en spreekt vrijuit over interessante namen die het strippubliek ongetwijfeld niet kent. Hopper, zo ver reikt je kennis wel, maar al die andere (Richard -who- Miller) die de revue passeren, da's andere koek.
Bovendien graaft hij ook in zijn archief en vertelt anekdotes over de totstandkoming van gecreëerde fenomenen. Dat er wat bloot aan te pas komt, neem je d'r (graag) bij.
Die Fred de Heij, wat een lustige kapoen!

Geen opmerkingen: