zaterdag 26 oktober 2019

Jim Curious 2 - Taxi (De Jongh) - Eddy & Caddy 2 - Suster en Wiebke 2 - Sherlock Holmes en de tijdreizigers 2

Jim Curious 2
Na zijn reis naar de diepten van de oceaan, trekt Jim nu de broeierige en moeilijk doordringbare jungle in. Een wonderlijke wereld openbaart zich. Wederom een fascinerend 3D-avontuur voor groot en klein.

Gadgetstrip, maar wat voor één. Met een brilletje op de neus de gemanipuleerde zwartwitbeelden bekijken. Fenomenaal. Een boek waarbij het verhaal compleet aan het grafische ondergeschikt is omdat artiest Matthias Picard je onderdompelt in de onwaarschijnlijke en magische wereld van Jim Curious. De poort wordt geopend naar een omgeving die je anders nooit zou ontdekken. alsof je in Paira Daiza het kasteel induikt waar de waterwereld in ondergebracht werd en tussen de duisternis lichtgevende opflakkeringen krijgt vol kwallen en andere oceaanwezens. Alleen zijn het hier andere kruipende beesten, stekelige planten of fladderende vlinders die je tegemoet zwemmen, vliegen of hinderen. Je let zelfs niet op hetgeen Jim als curieuzeneus allemaal tegenkomt, je kijkt met open gesperde mond naar de vreemde wezens die je overvallen. Ga mee op reis en voed net als Jim Curious je nieuwsgierigheid.
17-10-2019
10/10

Taxi (De Jongh)
De Jongh vertelt over vier opmerkelijke, waargebeurde taxiritten in vier steden: Los Angeles, Parijs, Jakarta, en Washington, D.C.

Wagens tekenen, het is niet Aimé de Jonghs ding. Nochtans vormt dit transportmiddel het achtergronddecor bij de verplaatsingen die de auteur op haar reizen maakt. Taxi is een sporadisch niemendalletje dat met haar verplichte ontmoetingen (de individuen die je al dan niet leert kennen terwijl je bij hen op de achterbank zit) een staal vormt van de maatschappij. De extraverte, de bezorgde, de multiculturele, de eenzaat, elk hebben ze wel hun verhaal. En de ene keer sta je daar meer open voor dan de daaropvolgende. Taxi is even vluchtig als de ritten die Aimé ondergaat, je moet ze zelf beleven wil je dat ze intensief doordringen. Here today, gone tomorrow.
17-10-2019
6/10

Sherlock Holmes en de tijdreizigers 2
Met de hulp van Megan Connelly, Lynn Redstone, Marcellus Gunderson en kolonel Amiens brengt de detective de plannen aan het licht van de vorstin en probeert ze tegen te werken. Maar Aaron McBride is niet de enige die met de tijd speelt. En om vuur te bestrijden, moet je soms je vingers branden.

Mmm, de uitdrukkelijke vraag in de bespreking van deel 1 om zeker geen twee jaar te wachten met het vervolg, werd duidelijk door Daedalus niet opgepikt. Zo'n hiaat vereist herlezing, want de complexe intrige zorgt voor een onaangename ontwrichting die door het uitgeverstijdsinterval moeilijk kan overbrugd worden. Bovendien acht Cordurié het ook nodig de andere Collectie 1800-reeks Mandragora erbij te betrekken, onwezenlijker kan haast niet. Wel plechtstatig en zeer karaktervol getekend door Laci, qua sfeer zit het goed. Dezelfde lezersopwinding als bij het eerste deel blijft uit.
19-10-2019
6/10

Eddy & Caddy 2
Eddy & Caddy zijn een fenomeen in de golfwereld. Al meer dan vijftien jaar delen zij hun liefde voor de golfsport met het grote publiek. Tijd dus voor een tweede album boordevol gags! En ook ditmaal zal de onkunde van Eddy de duimen moeten leggen voor het sarcasme van Caddy. Leesplezier gegarandeerd!

Als andere beroepen- of hobby-gerelateerde gagstrips een bestaansreden hebben, waarom Eddy & Caddy dan ook niet? Is Ben Seys zelf een liefhebber dat hij graag de draak steekt met de slungelende kluns op de golfcourt, daar waar menig opgaat in het decor omdat ze als onderdeurtjes groen zien van jaloezie bij het aanschouwen van kunststukjes door professionelere collega's. Net als bij Psy Carl terend op woordgrappen, al komt het menselijk sportfalen van Eddy op de eerste plaats. Schaaf je golfwoordenschat bij, Ben Seys maakt je er in wegwijs.
17-10-2019
6/10

Suster en Wiebke 2
Welk kind droomde niet van een leven als stripheld? Spannende avonturen, gekke professoren, tijdreizen, de wereld redden van schurken… Helaas is het leven in de ware wereld niet even meeslepend als dat van stripfiguren, iets wat Suster en Wiebke schoorvoetend ondervinden.

Een verbintenis met Borgerhoff & Lamberigts levert Tom Boudens strips een upgrade op, deze kan in kleur verschijnen en haalt meteen veel media-aandacht binnen, hoera voor de komkommertijd. Wanneer de erven Vandersteen dan ook nog eens dreigen met een proces, dan stroomt de menigte naar de winkels om alsnog het verbodene te kunnen aanschaffen. Nochtans staat er duidelijk Een parodie door Tom Bouden op, merk je aan de covertekening dat het geen echte Sus & Wis betreft, al klampt de presentatie zich vast aan de iconische uitgaves van indertijd (waar Standaard Uitgeverij ondertussen zelf vanaf stapte!). Dom om zich daaraan te storen, want veel heeft Het dertigersdipje niet te bieden. Verzorgder dan een FC De Kampioenen waar Tom Bouden aan meewerkt, maar sterieler dan een echte Sus & Wis, grafisch arm. Het dertigersdipje moet het dan ook hebben van het belachelijk maken van die steriele, seksloze stripfiguren die kampen met dagdagelijkse relatie- en werkproblemen, een afspiegeling des levens. Ach, beter hun miserie bekijken dan die zelf te moeten ondergaan. Tip: een andere inkleuring.
17-10-2019
6/10

Geen opmerkingen: