donderdag 3 oktober 2019

Adler - De tweekoppige adelaar 2 - Castan 1 en 2 - Azimut 4 - The Lost Fleet Corsair 2

Azimut 4
Ver weg van het aanstormende strijdgeweld, aan boord van de Lapsus, werkt professor Aristide Savonette verder aan zijn gewaagde levenswerk: het ontrafelen van de geheimen van de tijd, die ongenaakbare vijand die door geen enkele oorlog kan worden verslagen.

Bizarre gedachtekronkels in een ongrijpbare wereld fantasierijk ingevuld, nog surreëler dan Turf het deed in Het Narrenschip. Beschouw het als een 1001 Nacht gemixt met Alice in Wonderland en zelfs een vleug Sabels en Galjoenen vind je er in terug. Ooit zal dit sprookje toch een keer moeten eindigen. Ongetwijfeld niet met beide voeten op de grond.
25-09-2019
6/10
.
The Lost Fleet Corsair 2
Hoe de gedurfde intergalactische ontsnapping ontspoort en onderlinge geschillen vooruit worden geschoven om te overleven, wordt geïllustreerd in deze verrassende nieuwe stripreeks

Netjes afgehandeld, het resterende deel van dit tweeluik. Alles is nog niet verteld, het samensmelten van de twee tegenstrijdige groepen opent immers nieuwe perspectieven. Eendracht maakt immers macht, al valt te bezien of de tegenstelling op termijn toch niet weer opborrelen en voor fricties zorgen (Walen en Vlamingen kunnen er over meespreken). The Lost Fleet Corsair, gemakzuchtige pulp zonder franjes.
07-09-2019
6/10

Castan 1 HC - SC
17e eeuw, Indische Oceaan, Golf van Bengalen. Twee jonge Franse matrozen worden gedwongen dienst te nemen in het koninklijke leger van Macchawari. Door hun inzet, en geholpen door hun strijdmakkers, bouwen ze mee aan de faam van een groot rijk. 

Beginnerswerk dat voorlopig onvoldoende intrigeert. Raphaël Morellons draagkracht in de lijnvoering is flinterdun, het kleurwerk moet veel opvullen. Alleen is ook dat ontoereikend. De kroniek van een jongetje dat gehard wordt op een andere plek ver weg van huis, boeit slechts met mate. De lettering mist net als Morellons tekeningen helaas persoonlijkheid.
31-07-2019
5/10

Castan 2 HC - SC
De dapperste soldaten van Macchawari hebben ervoor gekozen commandant Kien Long te volgen door de eeuwen en legendes van Druk Yul heen.

De heilige Morello-drievuldigheid evolueert positief. Het verhaal van Raphaël krijgt meer vorm, al wordt de bedreigende positie van Castan ten opzichte van het eerste deel weggemoffeld. Alexandres tekeningen blijven rudimentair, vooral in de decors schimmig en ingevuld via enkele streepjes. Het is Abigaïl die als inkleurder versterkt en de personages meer karakter geeft, vooral in de close-ups. Was de opener nog een twijfelgeval, Het land van de Donderdraak intrigeert.
23-06-2019
7/10

Adler - De tweekoppige adelaar 2 HC - SC
Hans Raeder ontwaakt in een ziekenhuis van het Reich in Frankrijk. Niet ongewoon na een ongeluk. Het probleem is dat hij denkt dat hij James O’Brady is, een Amerikaans piloot. Omdat hij dat niet kan vertellen aan de mensen rondom hem, en al zeker niet aan Theo, de jonge piloot die hem bewondert, moet Hans op onderzoek naar ‘zichzelf’ om te begrijpen wie hij is.

Problematisch natuurlijk, wanneer je je in het lichaam van je vijand bevindt. Hoe ga je om met de situatie, welke richting moet je uit zonder jezelf te verraden, want voor je het weet hang je aan het hoogste schavot. Patrice Buendia's invulling is psychologisch sterk en graaft in de aangevreten zielenroerselen. De eerzuchtige piloot vol van zichzelf pletgewalst door twijfel. Qua inhoudelijke uitvoering goed. Helaas moet hij het met Damien Andrieu stellen en die is toch minder getalenteerd. Natuurlijk weerspiegel je gauw het betere pilotenwerk aan Hugault, dit is een matig, karakterloos afkooksel. De keuze van het kwaad, lezen voor de inhoud.
27-08-2019
5/10

Geen opmerkingen: