maandag 14 oktober 2019

De vuurpoel 3 - Savage 4 - De Kiekeboes 153 - F.C. De Kampioenen 104 - Urbanus 185

De vuurpoel 3 SC - HC
Mondragon is het afsluitende - extra dikke - derde deel van deze reeks.

Zonder schrijver Fairbairn te willen beschuldigen van plagiaat, zijn recyclage van Alien is top. Geplaatst in deze Middeleeuwse context stoor je je er niet aan, de gedreven vertelling is zo snedig en boeiend, met sterke karakterontwikkelingen dat de auteur erin slaagt een verbintenis te creëren met de protagonisten. Emotie, opwinding en verbondenheid, Mondragon biedt compact waar weinigen in slagen. Hoe eenvoudig kan het zijn? Ga bij De vuurpoel in de leer. Ook voor Matt Smiths tekeningen gelden dezelfde bewoordingen: emotie, opwinding en verbondenheid. Niet te missen. De lotgevallen van Theobald en Hugues laten je niet onberoerd.
23-09-2019
9/10

Savage 4
Esmeralda is een weesmeisje zonder familie die is toevertrouwd aan de goede zorgen van strenge karmelietessen. Zij voeden jonge meisjes op met ijzeren hand. Haar enige hoop: met Felix trouwen! Ze is de daad van Felix niet vergeten, die een snoepje weigerde dat ze hem aanbood. Volgens een oud Azteeks gebruik zijn ze daardoor verloofd. Zij gaat ervanuit dat het hart van Felix haar sindsdien toebehoort!

Al kunnen jou de lotgevallen van Félix de Castalbajac niet veel meer schelen, grotendeels omdat het Mexicaanse revolutiegegeven zo mak wordt uitgeschreven door Yann, met bewondering bekijk je Savage om te genieten van Félix Meynets kleurrijke tekenwerk. Nog steeds in het kielzog van landgenoot Marini speelt de artiest met warme kleuren, gedrenkt in bloed om de wreedheden van eender welke legers extra te beklemtonen. Hem nu nog aan een scenarist koppelen en je hebt meer waar voor je geld.
09-09-2019
6/10

De Kiekeboes 153
Universitair onderzoeker Woody Van Hout werkt aan een nieuwe digitale methode om mensen te genezen van elke vorm van verslaving. Niet iedereen is daar gelukkig mee. Het internationale farmaceutische bedrijf Pharmaclash ontwikkelt immers zelf een nieuw medicijn tegen verslavingen. En binnen de universiteit wil men de onderzoekscijfers manipuleren om in wetenschappelijke kringen te scoren.

Merho had toch vooraf al kunnen inschatten dat Achteraf bekeken achteraf bekeken maar een flauwe actiethriller zou worden met weinig pit en humor. Hoewel, je hebt voortdurend het gevoel dat er geen vooropgezet plan was en er geïmproviseerd geacteerd wordt en de personages van hot naar her worden gestuurd. Woody Allen is als filmmaker al lang uitgerangeerd, ook in dit honderddrieënvijftigste deel lijkt zijn rol te zijn uitgespeeld.
09-09-2019
5/10

F.C. De Kampioenen 104
De vrouwen van De Kampioenen zijn het beu dat het leven alleen maar rond voetbal draait. Ze besluiten hun mannen een koekje van eigen deeg te geven en richten een vrouwelijke voetbalploeg op. Zo zullen de mannen eens ondervinden hoe het is, wanneer hun vrouwen nooit thuis zijn en over niks anders meer praten dan voetbal. Maar de vrouwenploeg doet het goed en de dames hebben de smaak te pakken.

Alsof je een K3 uitgetekend leest, met in plaats van Oma's aan de top in deze voetballende context Vrouwen aan de macht. Een interessant uitgangspunt dat helaas te droog wordt uitgevoerd. Vooral de makkelijke ontknoping geeft geen echte afronding en maakt niet duidelijk hoe het verder moet. Misschien toch eens enkele vrouwen inhuren om F.C. De Kampioenen te restylen.
07-09-2019
5/10

Urbanus 185
Het gezin Urbanus heeft het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Eufrazie heeft echter een oplossing gevonden: ze stelt een ruildeal voor aan de bakker, beenhouwer en de facteur: in plaats van met geld, betaalt ze hen in nature: Urbanus’ speelgoed!

In een strip waar alles kan, is het niet moeilijk verrast te worden door de vele plotwendingen. Na honderdvijfentachtig delen ben je vooral benieuwd waar het einde van dit avontuur jou naartoe brengt. Daar zit toekomstmuziek in. Het geleende kunstgebit leent zich... tot niets.
09-09-2019
4/10

Geen opmerkingen: