zondag 30 december 2018

Gewikt en gewogen (486): Piet Pienter en Bert Bibber 23: Bulderlachgas (herdruk)

Het inhoudelijke hoofdstuk is voorlopig minder relevant, laat onze bespreking jou helpen: "PP en Bert B Bulderlachgas 23 57p
Professor Ravioli heeft een radioactief gas uitgevonden dat verschillende grootmachten in hun bezit willen krijgen. Helaas ontvoeren ze de verkeerde professor, zijnde Kumulus, die iets anders uit de proefbuisjes tovert: het bulderlachgas.
Spionage en ontvoeringen, het gebeurt tijdens een ontwenningskuur omdat het pas uitgevonden bulderlachgas de slachtoffers behoorlijk op de zenuwen werkt. Een verhaal volgens de Pom-traditie met Susan die op haar strepen staat, Bert die bij elke daad nog steeds met de 'bibber' op het lijf rondloopt, Piet die geïrriteerd zijn rookverslaving telkenmale onderbroken ziet worden. Echt bulderen doet Bulderlachgas jou niet, de vele bevrijdingspogingen tonen vooral de knulligheid waarmee de hoofdrolspelers voortdurend in de val trappen. Terwijl vele artiesten plakrasters gebruiken om enigszins reliëf aan de tekeningen toe te voegen, tekent Pom minutieus zijn streepjes zelf."
07-08-2018

6/10

Geen opmerkingen: