maandag 23 september 2019

Terug naar Aldebaran - Rio - Vertongen omnibus - Nero Première - Game Over

Rio 4
Slotdeel van de reeks.

Louise Garcia en Corentin Rouge schrijven Ieder voor zich duidelijk voor zichzelf, met een stuk Braziliaanse achtergrondcultuur als voedingsbodem die minder aanleunt bij de Westerse Europese tradities. Het belang van voodoo in een bepaald deel van de Zuid-Amerikaanse maatschappij, het geweld in de sloppenwijken door de enorme verpaupering, de politieke en politionele corruptie, de elementen samen zorgen voor een explosieve cocktail. Helaas schrijft Garcia niet doordringend genoeg om Rubeus' exploten in de ziel te raken. Hij blijft gewelddadig iemand waaruit de moraal reeds lang wegvloeide. Het staat in schril contrast met de ijzersterke tekeningen van Corentin Rouge (hij gaat voornamelijk met de goede score lopen), een realistische klassebak die de tijd en ruimte neemt om alles te visualiseren, in het genre een topper. Zich nu nog koppelen aan de juiste scenarist is de boodschap!
29-08-2019
7/10

Nero: De premières 9 Ricardo SC - LX
De door en door slechterik Ricardo vormt met De ijzeren kolonel het slotstuk van deze reeks.

Luid het rampenplan in want zo'n verhakkelde uitgave is niet echt wenselijk. Slecht bronmateriaal zorgt ervoor dat dit behoorlijk onleesbaar wordt en het maakt het voor een inkleurder bovendien onmogelijk om ermee aan de slag te gaan en er alsnog een leesbaar boek van te maken. Standaard uitgeverij doet moeite om Nero levend te houden, is dit echter de juiste manier? Neen.
10-08-2019
5/10

Vertongen en c° Omnibus 4
Is de bundel van de F.C. De Kampioenen presenteert Vertongen & Co nummers 16, 17, 18, 19 en 20.

Is de bundel van de F.C. De Kampioenen presenteert Vertongen & Co nummers 16, 17, 18, 19 en 20. 12,50 euro voor vijf verhalen uitgebracht in de vakantieperiode (normaal 30 euro), dus ideaal om de kinderen zoet te houden. Wil je hun consumptiegedrag nog vergroten, ben je aan het goede adres. Voor de inhoudelijke bespreking: De verdwijning van Oma Boma, Het uur van de jakhals, De spoken van de Doedelzak, De schaduw van Fantomark en De rally van Monte Cacao. Heeft het nog zin dat de uitgever de gewone albums herdrukt? Veel leeswerk voor weinig geld.
10-08-2019
6/10

Game over Director's cut
De 150 beste gags volgens Midam!

Een vakantieboek dat hopelijk opvalt in de supermarktrekken en menig kind kan aanspreken om deze lokker door de (groot)ouders te laten aanschaffen. Het is de eenvoudige truc om de leemte in publicatieland op te vullen, zo veel mogelijk schapruimte invullen is de boodschap. Midam maakt er gelukkig geen gewone best of van, hij verzamelt niet alleen gags die hem na aan het hart liggen, ook fans en zelfs winkeliers kregen de kans om hun mening te geven. Kwestie van de interactiviteit en het commercieel potentieel nog meer te verhogen. Als Game Over-adept ken je de gags natuurlijk al. Maar nieuwkomers kunnen zich weer verkneukelen aan de absurde, zwartgallige humor. Leve het einde. Leve Game Over.
23-09-2019
7/10

Terug naar Aldebaran 2
De bevolking van deze vreemde planeet is misschien minder primitief dan je zou denken. 

Meer van hetzelfde, terwijl Léo het gebrek aan inhoud compenseert door zestien extra pagina's toe te voegen. Is dat voldoende om je honger te stillen? Het is allemaal zo steriel en eentonig dat je verlangt naar een andere tekenaar om variatie in de herhalingen te brengen. Een gewoontelezer zal er zich niet aan storen.
29-08-2019
6/10

Geen opmerkingen: