vrijdag 24 februari 2012

Nederland overkop: Prins Friso, de frisco

Neen, niet heel Nederland ging overkop. Wel de nooit eerder vermelde Prins Friso. Hij kreeg letterlijk de volle sneeuwlading over zich heen en voelt zich nu ongetwijfeld gevangen in een ijsbenauwde sensatie.
Dat onze bovenburen er wakker van liggen, tot daar aan toe. Het betreft één van hun prinsen karnaval. Want geef toe, draven Filip of Laurent in Nederland mediatiek op, dan is het hun publicitair gestuntel dat ophef maakt. En dat terwijl de verslaggeving alhier nu plotsklaps meeleeft met 's Neerlands koningsuithuisleed. Is het om de in Brasschaat neergedaalde kolonie Nederlanders te behagen of om de invasie nieuwe belastingontduikende Noord-Limburgse inpalmers op hun ongemak te stellen en hen alsnog te confronteren met hetgeen waar ze onder andere voor gevlucht waren? Feit is dat we al een hele week lang overstelpt worden door Friso's onbeweeglijke Madame Tussaud-capriolen.
Het is ongeduldig wachten op een Albert en C°-allusie die inspeelt op het fahatale gebeuren. En in tussentijd maakt IJshoerke van de gelegenheid gebruik om een nieuw product te lanceren. De lekker onderkoelde Prins Friso-Frisco!

Geen opmerkingen: