woensdag 2 november 2011

Brussels in Shorts (5 en slot)

Soms moet je durven grenzen te verleggen. Zelfs wanneer het een eerste dracht betreft mag je toch eens het risico nemen om meteen naar enkele grootheden te stappen en ze voor jouw kar te spannen. Bij de meesten was dat (zelfs zonder enig aandringen) goed gelukt dus waarom niet bij enkele andere coryfeeën?
Als er al een beperking was, dan sloeg die eerder op de beschikbaarheid. Deen Peter Snejbjerg moet binnen een tijdslimiet drie 48-pagina-albums realiseren en zag nu al het zweet van het voorhoofd parelen denkend aan de deadlines. Amerikaan Stan Sakai reist vaak en veel naar het buitenland -hoe zou je zelf zijn als je op festivals wereldwijd uitgenodigd wordt- en heeft drie maanden Usagi Yojimbo-achterstand waardoor hij zijn (reële en artistieke) uitstapjes moet terugschroeven. En ook Jean-Philippe Stassen is gebonden aan verplichtingen.
Eén verhaal werd daardoor niet in het concept opgenomen met als resultaat dat 'slechts' negen dossiers werden ingediend. Het verhaal van Ananda, de uit Afrika geëmigreerde vrouw die in de Brusselse prostitutie terechtkomt, heeft het bij gebrek aan een artiest moeten bekopen. Gelukkig kwam er een bak troost van een ander front. Afhankelijk van diens input wil ook David -V for Vendetta- Lloyd een bijdrage genre Een blijvende indruk leveren. Een toezegging onder voorbehoud weliswaar. Dat belooft!
Nu is het aftellen tot 10 december.

Geen opmerkingen: