zondag 23 oktober 2011

Feiten rond F.A.C.T.S. 2011

Een belevenis op zich, even rondkuieren tussen de weirdo's en verklede nerds op de F.A.C.T.S.-beurs in Gent.

Tien euro inkom (zelfs als je om drie uur zondagnamiddag arriveert) en extra parkeergeld erbovenop, het is niet gegeven. En dat vooral om verkoopsstandjes te kunnen uitpluizen in de hoop een gouden zaakje te doen. DVD's, gespecialiseerde filmmuziek, comics, manga's, animé's, gadgets, beeldjes, T-shirts en hier en daar Europese strips. Een commercieel allegaartje waar elk wel ongetwijfeld iets kan terugvinden.
Extra trekpleisters zijn de cosplayers die een geciviliseerd carnaval opvoeren én de acteurs/actrices die voor een 'bescheiden' bedrag een voorwerp of foto signeren. Tenzij je zelf met hen op de gevoelige plaat wil.
Wie me vooral opviel, was Kenny Baker, het levende hart van R2D2, 1m12 groot. Zou hij zich hebben moeten bukken om in de machine te kruipen?
Eens je in San Diego bent geweest, zijn gelijkaardige evenementen eerder nakomertjes. Ze willen wel, maar kunnen niet reiken aan de grandeur van dat totaalspektakelevenement. Vooral met de kilte binnen de expohallen speelt de gebeurtenis parten. Zo lang de euro's rollen wordt er ongetwijfeld niks aan de formule veranderd.

Geen opmerkingen: