woensdag 23 oktober 2013

Pe-piet-erig

Erg toch dat Zwarte Piet ineens de zwartepiet krijgt doorgespeeld. Helaas valt het niet te zien, maar ik kan me inbeelden dat de man met de roe nu rood uitslaat van woede.
Er zijn tal van oplossingen om de racistische problematiek aan te pakken.
Zo zorgde IMPS, de zakenbehartigers van de totaal acommerciële Smurfen, voor een lichte aanpassing. De kwaadaardige, geïnfecteerde mannetjes -door Peyo bewust voorgesteld als zwarte wezentjes omdat die kleur nu eenmaal staat voor het omgekeerde van het blanke, witte licht: het kwade- werden ineens purper gekleurd om een groot gedeelte van de Amerikaanse goegemeente niet verder te schofferen. Vanaf heden dan ook graag Purperen Pieten met zwarte kleren!
Een andere oplossing is hen allen naar Michael Jacksons kliniek te sturen om te blancheren. Zong hij niet ooit: It doesn't matter if you're black or white?
En ten laatste, waarom geven de meeste zogezegde zwarten gewoon niet toe misbruik te maken van de onderdrukte rol en wentelen ze zich steeds in dit ongeoorloofd racisme door zich als blanke bruin te kleuren om bij kindjes sympathie te wekken, getuige de laatste foto.
De dag dat Aliens hier landen, dan pas gaan we overstelpt worden door rechtszaken omdat menig buitenaards wezen zich in zijn of haar kruis getast voelt en al de vormen waarmee ze werden af- en uitgebeeld als discriminerend zal ervaren.

Geen opmerkingen: