zondag 29 april 2012

Een flierefluitende Vink

"Site dédié au dessin, à l'illustration, à l'aquarelle, à la peinture, aux carnets de voyage et à la bande dessinée. Een webstek die aan tekeningen, illustraties, schilderijen en het beeldverhaal is gewijd. Portal gewidmet an Zeichnungen, Illustrationen, Aquarellen, Malerei und Comics. A website devoted to drawing, illustration, watercolor, realistic painting, en plein air painting and comics." Het staat in oranje wat onleesbaar op die vioolspelende achtergrond, maar het siert auteur Vink en diens vrouw wel dat ze de lezer tenminste internationaal onderdompelen. Een verrassende verwelkoming.
Na het niet vertaalde fantasytweeluik Le Passager blijkt ook dat He Pao veel verder wist te omzwerven dan wij in het Nederlands te lezen kregen.
Alvast wederom de bedroevende wetmatigheden van de markt. Zal de boeiende, poëtische reeks van de in Vietnamgeboren Vinh Khoa alsnog een tweede leven kunnen leiden? Moeilijk, aangezien heel wat delen uit de oorspronkelijke Dwaze Monnik-reeks al lang niet meer vindbaar zijn. Misschien krijgt zijn nieuwste project met gerenomeerd scenarist Rodolphe wel een kans. Voorlopig moet je het doen met zijn politiek getinte Op weg naar Banlung - Cambodja 1993.
Afbeelding © Vink

Geen opmerkingen: