maandag 5 december 2011

Homicide: Life on the Street 1.4 - A Shot in the Dark

Drie verhalen voor de prijs van één. Het is Tim Bayliss die voor een keer het geduld verliest en uitvliegt naar zijn overste. De jonge pup mag blij zijn dat de uitgeschreeuwde 'butthead' geen gevolgen heeft voor zijn carrière. Voor één keer in de hele reeks wordt de nederigheid ten opzichte van het establishment doorbroken. Het is de naïeve nieuweling die het zich één keer kan veroorloven.
"Bayliss and Pembleton begin to move in different directions in the Adena Watson case. Bayliss' hunch proves to be valid and gains him new respect from Pembleton. Lewis attempts to restrain Crosetti as the investigation for Officer Thormann's shooter intensifies. Bolander and Dr. Blythe take another stab at their relationship."
Echt veel ademruimte is er niet tussen de verschillende sequenties. Ben je even opgelucht van een positieve afhandeling, dan slaat één minuut later de realiteit je weer in het gezicht. Met John Munch, die voor één keer zijn sarcasme aan de kant zet en zich aan de karaoke uitleeft, sluipt de vrolijkheid voor even binnen.
Homicide: Life on the Street. Seizoen 1. Aflevering 4. A Shot in the Dark . 1993.

Geen opmerkingen: