zaterdag 7 juli 2018

Gewikt en gewogen (39-40): The Dream & Vaarwel wrede wereld

The Dream inhoudelijk: "Megan werkt als castingagente voor Invisible Art Production, een filmmaatschappij. Voor een reeks opnames gaat ze op zoek naar opvallende persoonlijkheden, mensen die de Amerikaanse droom nastreven, liefst van al nog een carrière op het witte doek."

The Dream besproken: Guillen March, waar heeft Jean Dufaux dit talent opgepikt heeft om zijn zinneprikkelende droomsequensen te laten visualiseren? Van een rasartiest gesproken die sensueel lichamen laat kronkelen, net wat de scenarist nodig heeft in zijn provocatieve stijl. Geen zwetende lijven geveld door het liefdesspel, wel kraaknette glooiende lichamen die de lezers meevoeren in de wereld van gesloten achterkamertjes. Wat is de prijs die je moet betalen om een dream waar te maken? Vooralsnog is het één groot mysterie. Dufaux provoceert zoals vanouds, daagt je geduld uit om zeker verder uit te kijken naar het vervolg. Ook benieuwd welke prestatie Jude alsnog moet leveren? Somber, pervers, kortom een Dufaux à la carte (met een half sterretje extra voor de tekeningen).
21-04-2018
7/10

Vaarwel wrede wereld inhoudelijk: "Dankzij een anonieme ontmoeting op internet spreken drie mannen en een vrouw af bij zonsopgang op het plein van een grote stad. Zonder namen of voornamen uit te wisselen, stappen ze in een wagen, gooien hun smartphones weg en verlaten ze de stad."

Vaarwel wrede wereld besproken: Doet denken aan het schitterende I die at midnight, met voorbedachte rade zelfmoord willen plegen waarbij alles lijkt mis te lopen. Hier vier protagonisten die samen het plan smeden er een einde aan te maken, alleen loopt dat niet van een leien dakje. En ondanks de onpersoonlijke bijeenkomst wordt er toch een band gesmeed met fatale gevolgen (afgaande op hun oorspronkelijke intentie). Ondanks de tachtig pagina's blijft de strip luchtig oppervlakkig, Massard en Rousselot schrijven geen zwaarwichtig psychologisch drama, wel een luchtige komedie die mensen dichter bij elkaar brengt. De tekeningen van Delestret verluchten met plezier de destructieve domper en zorgen ervoor dat je naar de bright side of life kijkt. Vaarwel wrede wereld, uiterst vermakelijk.
18-05-2018
8/10

Geen opmerkingen: