woensdag 11 augustus 2010

Klopjacht: Smokin' Aces

Een simpel plan voor een simpel plot. Een verklikker die het imperium van een maffiabaas wil onderuit halen, moet uitgeschakeld worden. Verschillende hitman nemen de opdracht met plezier aan. Wie schakelt wie het eerst uit?
Een film genre Guy Ritchie, maar dan minder beheerst, minder gestyleerd. Of te koppelen aan de gekte en verrassende twist in een zwarte komedie van de Coen Brothers. Alleen met een grotere portie geweld en actie.
Smokin' Aces levert komische scènes op. de oma met haar geflipte karatekidkleinzoon, het buikspreken met Ben Afflecks dode lichaam als instrument, de shootout in de lift.
Ben Affleck is schattig om hem te zien worstelen in een poging Brad Pitt uit Snatch de loef te kunnen afsteken. Al kan hij er bijlange niet aan tippen, zijn rolletje amuseert. Je vermoedt dat Robert Downey Jr niet beschikbaar was. De rol van Buddy Israel, hier vertolkt door surrogaat Jeremy Piven, was hem op het lijf geschreven.
Smokin' Aces is een goeie film over eer en verraad met zwarte humor gemaakt. Met een goeie cast (Ray Liotta!) en goeie muziek.
Smokin' Aces. Joe Carnahan. 2006. ***½

Geen opmerkingen: