maandag 23 april 2012

De eeuwige Shogun

Een informatief bericht van de distributeur: "Er werd ons gemeld dat onderstaand album een franstalige pagina bevat (de laatste). Na controle blijkt dat het hier de ganse oplage betreft. Lefranc n° 23: De eeuwige Shogun, ISBN 9789030366928.
Mag ik u vragen dit album niet in verkoop te plaatsen. Uiteraard mogen de geleverde albums integraal worden geretourneerd. Er is een nieuwe druk gelanceerd. Zodra deze druk binnen is, wordt de titel toegevoegd aan de eerstvolgende office. Wij excuseren ons voor dit ongemak."
De taalfouten werden uit de bovenstaande verdelerstekst gedestilleerd, maar de rampspoed omtrent de mislukte uitgave blijft helaas bewaarheid, het betreft inderdaad geen aprilgrap. Een totale oplage die de weg vond naar de winkel mag geretourneerd worden en zal het lot van het 'pilonneren' ondergaan. Om het in mooi Nederlands te zeggen, door de shredder gehaald. Ongetwijfeld is deze vergissing niet zo milieuonvriendelijk, waarschijnlijk werden ze immers op verantwoord papier gedrukt. De ecologische voetafdruk van Casterman wordt eventjes véél groter.

Geen opmerkingen: