zondag 28 augustus 2011

Rommelmarktkoopje: Monopoly - editie Brussel

Mannen maken plannen. Vandaag was het één van die beslissende dagen om architecturale knopen door te hakken. Ga je voor speelsheid en verlies je daardoor veel ruimte, of kies je voor een strakke opstelling met een optimale benutting van de oppervlakte? Om het best een idee te vormen teken je dat gewoon uit op de grond. Da's al één zorg van de baan.
En dus bleef er tijd over om vlug naar Meise/Oppem de restanten van een semi-garageverkoop te inspecteren. Net voor de atypische zomerzondvloed toch één dingetje buit gemaakt: een Monopoly editie Brussel (1). Daterend van het jaar 2000 met de Belgische hoofdstad als centraal gegeven.
De Kiekenmarkt, het Rouppeplein, de Brandhoutkaai, het Sint-Katelijnenplein, het Vossenplein, de Lakensestraat, de Hoogstraat, de Antoine Dansaertstraat, het Madouplein, Kantersteen, de Wolvengracht, de Grote Zavel, de Kleine Beenhouwersstraat, het Muntplein, de Wetstraat, de Grote Markt, Robert Schumanplein, de Aldolphe Maxlaan, de Lemonnierlaan, de Louizalaan en tenslotte de overbekende Nieuwstraat. Geweldig!
En toch voelde ik me genaaid. De gehaaide verkoopster was dan wel blij het spel voor een prikje te verkopen, na thuiscontrole ontbrak... het geld! Op zijn minst een essentieel onderdeel bij het spel.

Geen opmerkingen: