donderdag 25 augustus 2011

HEROES (7)

De op- en afbouw van de reeks is bijzonder. Vaak beginnend met Mohinder die de situatie in een filosofisch-wetenschappelijk perspectief plaatst, de realiteit observerend. En ook naar het einde toe rakelt de theoreticus mogelijke stellingen op. Voor een keer gebeurt dat eens niet bij de cliffhangers van deel 13. Inderdaad met méér dan één is het smullen om te begrijpen welke nieuwe hoofdrolspelers onze protagonisten vervoegen. Publiekslieveling Hiro is met glans de rol van outsider aan het vervullen. De naïeve Oosterling die gelooft in het heil van het heldendom. Alleen jammer dat net hij zijn specifieke superkracht verliest. Gelukkig is hij van het type dat niet zo snel opgeeft.

12. Godsend
"Terwijl Claire de gevolgen van haar deal met de Haïtiaan onder ogen moet zien en terwijl Hiro en Ando op zoek gaan naar een samoeraizwaard, maakt een nieuwe held zijn schokkend debuut."

13. The Fix
"Er duiken nieuwe gezichten op om de Heroes te onderrichten terwijl Hiro over zaken praat met zijn vader, Claire op zoek gaat naar haar biologische ouders en Peter iets probeert op te steken van een onzichtbare man."

Geen opmerkingen: