donderdag 18 augustus 2011

HEROES (1)

Immer worstelend met tijd. Een film heeft een mooi afgebakende limiet terwijl je bij een tv-reeks al vlug gebonden bent aan een repetitief vertelritme dat je dwingt om met de regelmaat van de klok het vervolg te programmeren om de beperkte hersenopslagruimte niet over te belasten. Het is me eindelijk gelukt mezelf te slachtofferen voor HEROES, een rommelmarktkoopje dat voor de aangeboden prijs (2) zelfs het risico waard is, zelfs al transformeertt het zich bij ziening tot een rommelmarktmiskoop.
Alleen al voor die eerste aflevering is het meer dan de moeite waard. De levendige sensatie van mogelijks papieren helden die elk een geheim meedragen. En terwijl je een soort van grote team-up verwacht en ze samen dus een superbestrijdingsgroep zullen vormen, neemt de plot een andere wending, die van de pragmatische outcasts die worstelen met hun gave. Wat ermee aan te vangen? TV-series maken natuurlijk!

1. Genesis
"De bal gaat aan het rollen wanneer een volledige eclips de aarde verduistert en een geneticaprofessor het geheime onderzoek van zijn vader ontdekt. Daaruit blijkt dat er mensen met bijzondere krachten onder ons leven."

Geen opmerkingen: