maandag 29 augustus 2011

Verzamelwoede: een loopje voor een loop

Ondanks de zwaartekracht durft Newtons appel wel eens traag van de boom te vallen. Dat overkwam me toen ik halfweg de middag realiseerde dat het de Jetse jaarmarkt was. Gaan of niet gaan? De herziening van een ouwe maat was een goed excuus.
De beestenkeuring miste ik, ongetwijfeld uit zelfbescherming om zelf niet op een podium te belanden. Door de Jetse straten struinen leverde weinig op. Gesitueerd in het Brusselse, dus dat zijn over het algemeen al gehaaide handelaars. Zelfs de plaatselijke rommelmarktkramers vonden het nodig om in de commerciële Smurfenhausse minstens twee euro te vragen voor een exemplaar. En dat was net het bedrag nodig om een Formula Tyco 6739.20-doos te vinden, behoorlijk intact! Een looping voor de baan.
Al vrees ik voor het praktisch gebruik. Die prachtige mini-slotcarwagentjes (schaal 1:87) zien er zo fragiel uit dat eventuele stuntcapriolen uit den boze zijn.
Mooi gedisplayed en dus in het oog vallend een Grand Prix Racer No.14 van Matchbox (schaal 1:55; 0,50) en een Williams Compaq 2000 Hot Wheels (voor MacDonald's; 0,50).

Geen opmerkingen: