maandag 4 april 2011

Het kan niet gekker: The Crazies

Breck zal nooit een Eisner-award winnen. Ten eerste omdat regisseurs niet meteen stripmakers zijn. En ten tweede moet hij zich dan toch ook in die specifieke kunsttak verder verdiepen om enigszins het kunnen professioneel onder de knie te krijgen. De horrorprent die hij aflevert is dan ook eerder een lachertje dan een pronkstuk voor elke griezelliefhebber.
"De bewoners van een klein plaatsje in Kansas krijgen te maken met een vervuiling van hun watervoorziening. Het water blijkt te zijn besmet door een mysterieus gif dat is vrijgekomen na een vliegtuigcrash vlakbij het plaatsje. Beetje bij beetje beginnen de inwoners gestoord te worden."
Te onthouden: George A Romero als executive producer, op zich een ondersteunende referentie. En acteur Timothy Olyphant die zich overeind tracht te houden tussen al die gekken. Een verhaal in de lijn van Stephen King, lichtjes gekruist met The X-Files. Het doemscenario gecombineerd met de doofpotoperatie. Flauw en verbleekt in het niets bij Walking Dead.
The Crazies. Breck Eisner. 2009. **½

Geen opmerkingen: