woensdag 23 september 2009

Een ecologische Lamquet

Voor je het weet ben je goed en wel weer een week verder. Dertig titels op één dag. Zelfs strips lezen is soms een hel. Gelukkig kan je eens aan de telefoon wat chillen.
"Altijd opwindend om een nieuwe strip van Chris Lamquet te ontdekken. Hoewel de hermetische overtechnische scenario's van
Alvin Norge ontspoorden, is hij dé Europese artiest die ver zijn tijd vooruit computertechnieken weet te vermengen met een klassieke inktlijn. Nu wordt hij ondersteund door topscenarist Marazano en die begeleiding zorgt voor een leesbaarder resultaat. Ja, opwindend zelfs! Een goeie veertig bladzijden lang heb je geen idee waar de strip naartoe gaat, krijg je een constructieve situatieschets met maar slechts twee hoofdrolspelers. De opbouw is gestaag, maar ook des te intrigerender om dan naar het einde toe te exploderen wanneer je d'r helemaal in bent gezogen en je afvraagt wat komen zal. Wordt met graagte vervolgd. Lamquets dynamiek gecombineerd met de fotorealistische, natuurlijke inkleuring geeft er een cinematografisch tintje aan."
- Eco Warriors 1
- Ice Age 3
- Ik ben een Kathaar
- Kiekeboe 122
- Killer 7
- Pink Panther 2
- Schemerwoude 14

Geen opmerkingen: