dinsdag 17 september 2013

Twee piraten naast elkaar: de Havik en Long John Silver

Pellerin maakt het zo de lezer wel ondraaglijk. Meer dan drie jaar wachttijd moet je opbrengen vooraleer hij een nieuw deel op de markt brengt.
Drie jaar minutieus gepringel en gewroet om een zo perfect mogelijke strip af te leveren. Pellerin is de ambachtsman die niets aan het toeval over laat en architectonisch, bouwkundig en historisch volledige correctheid nastreeft. Op het obsessieve af. Met een avonturier in de hoofdrol die graag de zee op gaat, haalt Pellerin gek genoeg door zijn fanatisme voortdurend de vaart uit het verhaal. Ondanks de doorspektheid van intriges heb je na 48 bladzijden niet het gevoel met een goedgevulde stripmaag van tafel te gaan. Gelukkig blijft het fijn om dat titanenwerk te aanschouwen (Versailles, de schepen). Schitterend zelfs. En dat sust je weer voor minstens twee jaar.
- Havik, De 8 ***½
- Havik, De Dossier 8 ***
- Long John Silver 4 ***½

De bijgelezen oudjes:
Het is niet de eerste keer dat Morvan en Trantkat de grenzen van manga verleggen. Daar waar de Japanners nog enige zelfcensuur opleggen in de reguliere alle leeftijden-reeksen, wordt hierin naarstig naakt getoond met een copulerende scène als gevolg. Het blijft netjes binnen de tienerperken want de 'daders' gedragen zich verantwoord en doen een condoom om. Even beland je op een zijspoor met De Moulin die zich eerder als dubbelspion gedroeg. Is hij toch een terechte tegenstander van de As? Hoewel de situatie op Avalon niet rooskleurig blijkt te zijn, wordt duidelijk gemaakt dat het paradijs 'Aarde' ook niet echt de hof van Eden is. Overgeregulariseerd en na verloop van tijd erg saai.
- HK 3 ***
- HK 4 ***
- HK 5 ***
- HK 6 ***
- HK 7 ***
- HK 8 ***½
- HK Boek 1 ***

Geen opmerkingen: