zondag 15 september 2013

Konvooi is terug

Eerste oordeel: druk, druk, druk. Ja, overdonderend druk. Nävis voelt zich nog steeds een pion in een poppenkast en da's niet helemaal onterecht.
Gelukkig is ze zelf wijs genoeg om ja te knikken en van de gelegenheid gebruik te maken om haar onschuld verder te kunnen bewijzen. Morvan blijft je overspoelen met informatie en zet de lezer vaak op het verkeerde been. En dat levert nog steeds een unieke SF-puzzel op. Niet alleen intelligent geschreven, eveneens uitdagend en weldoordacht. Begeef je wederom in een unieke stripzone met deze succesvolle vrije zone van Morvan en Buchet.
- best of Clint Langley, The **
- Konvooi 12 ***½
- Superman Kidz - Superman Family Adventures **½
- Uit de archieven van Willy Vandersteen 11 **½
- Urban 1 HC ****
- Urban 2 HC ****½

De bijgelezen oudjes:
Ook het sprookje van Loranne komt op de tonen van The Doors' This is the end op zijn eind. En da's niet al te goed. Met een stevige voice over speelt reeksdraagster Loranne fatalistisch de hoofdrol. Al dacht ze zelf het heft in eigen handen te nemen, ze laat zich door liefde te veel leiden door de charismatische Keith, een manipulator eerste klas. San Francisco legt definitief diens ware aard bloot, een schoon zicht is het voor de protagoniste niet. En al denkt ze de baas over de situatie te zijn, andere machtsmisbruikers denken daar anders over. Dieters drieluik is geschikt voor een verfilming, mits meer uitdieping. Nicaises tekeningen ondersteunen dit road movie-gegeven met een vrouwelijke toets. This is the end, my only friend. Zo poëtisch eindigt het niet.
- Eva en Adam 3 **½
- Eva en Adam 4 **
- Loranne 2 HC ***
- Loranne 2 SC ***

Geen opmerkingen: