dinsdag 29 maart 2011

Een uitstap gepland naar Zombieland

Cartoony plezier dat je best niet opzoekt na het rijkelijk vullen van de maag. De inhoud zou zich wel eens kunnen keren of oprispen, zo wansmakelijk gaat het er in de beginfase van de film aan toe. De begingeneriek zet echter de toon en maakt duidelijk dat je met een uitzinnige overdrijver te maken hebt. De grens is ver genoeg getrokken, bang hoef je niet te zijn. Alleen het kotszakje bij de hand houden. Je weet maar nooit.
"De student Columbus is een echte nerd en werkelijk overal bang voor. Dankzij zijn achterdocht overleeft hij wel een plaag die mensen verandert in allesverslindende zombies. De wapenfreak en twinkie-fan Tallahassee kent totaal geen angst. Samen moeten ze nu de strijd aanbinden met een afgrijselijk gevaar: elkaars gezelschap. Een waanzinnig hilarische comedy."
Wat Fleischer met Columbus doet is vermakelijk. Het introduceren van diens doorzichtige overlevingslijstje geprojecteerd op de pellicule, het is Columbus' levensnoodzakelijke herinnering. Woody Harrelson is geknipt voor de rol van verknipte overlever. Hij kan zich compleet uitleven net als de hilarische Bill Murray. Heerlijke splash and splatter.
Zombieland. Ruben Fleischer. 2009. ***½

Geen opmerkingen: