dinsdag 15 februari 2011

uitgePERSt: Papieren helden

Een leuk artikel van een ganse bladzijde in de Gazet van Antwerpen door Iwan Pas op woensdag 9 februari 2011 over drie stripwinkels binnen de Leien getiteld Papieren helden.
"Antwerpen heeft een serieuze reputatie als stripstad. Onder meer Suske en Wiske, de legendarische helden van Willy Vandersteen, werden er geboren. In deze drie Antwerpse winkels vindt u hun oeuvre, samen met een heleboel andere beeldverhalen, in alle vormen en kleuren."
Met dit als uitgangspunt krijgen de stripwinkels Tse Tse, Beo en Mekanik een extra klankbord om zich te profileren bij de gemiddelde Antwerpenaar. Inderdaad, ik voel me niet aangesproken.
Het opvallendst is meteen de onprofessionele invulling, want de opmaker van dienst was iets te voortvarend en wisselt pijnlijk genoeg de foto's van Beo en Tse Tse onderling. Het is maar dat je het juiste gezicht op de juiste persoon kan plakken.
Anekdotisch wordt een beetje de ontstaansgeschiedenis van de winkels opgerakeld met vooral Beo die uit de biecht klapt. Voots is het zoeken naar oneliners die de markt moet situeren. Terwijl de ene zegt "Ik sta wel achter de strips die ik hier verkoop. Bepaalde populaire strips komen hier niet binnen" (Tse Tse), heeft de andere het over "Graphic novels zijn erg in. De Japanse manga strip trekt een jong publiek aan, maar is voorbij zijn top en breekt niet echt door" (Beo). Vooral Mekanik is het commercieelst, die gooit het hele aangeboden gamma op tafel. Probeer dat eens te weerstaan.
Grappig dat Beo eindigt met een verwijzing naar Guust Flater. Alsof de opmaker daar bewust op inspeelde!
Heb je ook een (grappig) krantenartikel dat over strips gaat? Stuur het door!
Papieren helden. Gazet van Antwerpen. Iwan Pas. 9 februari 2011.

Geen opmerkingen: