zaterdag 26 februari 2011

Northern Exposure 3.8 - A-Hunting We Will Go

Ken je dat? De gastjes die ecologisch verantwoord de verspilzucht van Formule 1 aanklagen. Totdat ze eens zelf de sensatie voelen van zo'n bolide te sturen? Ken je dat? De gastjes die het zinloos vinden om via een lift minutenlang naar boven te glijden en dan in enkele flitsende seconden op kuierlatten dalwaarts keren? Totdat ze zelf eens de sensatie voelen van een echte avant après-ski! Ten huize van Northern Exposure is het Joel die jachtig reageert op het jagen. Totdat het kind in hem wakker wordt.
"Joel decides to explore the fascination of hunting by accompanying Chris and Holling on their annual pilgrimage. Ed becomes worried and over solicitous when he learns that Ruth-Anne is seventy-five years old."
Voor wie eens een origineel cadeau aan een ouderling wil geven: "My grave?! You bought me a grave for my birthday?" Kwestie van iets blijvends achter te laten. Zorg wel voor a room with a view (denk oa aan De ondraaglijke lichtheid van een doods bestaan).
Northern Exposure, daar kijk je toch heen met een brede glimlach op je gezicht.
Northern Exposure. Seizoen 3. Aflevering 8. A-Hunting We Will Go. 1991.

2 opmerkingen:

kotsbak zei

Inderdaad formidabel, maar waar kunnen wij dit nu bekijken?
Pierre P

Beauregard zei

In mijn huiskamer!
D'r zijn zo van die tv-reeksen uit het verleden die in je hart een vurig spoor nalaten zonder dat ze teren op nostalgisch sentiment. Northern Exposure is zo'n zeldzame blijvende parel waarbij ik mezelf verplichtte deze vanzelfspekend aan te schaffen eens het dvd-moment zich aanbood.