maandag 23 november 2009

The Wire 3.1 - Time After Time

Net nu ik verwittigd ben dat dit een 'minder' seizoen is, blijk ik meteen op te gaan in de hetze en de hitte van de Baltimoorse straten. Net als de actieve start die de kijker meteen onderdompelt in die reële realiteit van een degenererende maatschappij. Geen twee afleveringen zoals in de vorige seizoenen om te 'chambreren', wel meteen feiten. De gemoedelijke vaart zit er meteen in. Plus de verschuiving naar het politieke veld met een ambitieus raadsman maakt het des te intrigerender. Kan Stringer Bell ditmaal gevat worden en wordt het straatgeweld eindelijk teruggeschroefd?
"Major Colvin decides to ride the district and heads out in his car to take the temperature of the city. What he sees is not reassuring. Stopped at a red light, Colvin is incredulous when a young dealer pops his head in the car window and offers to sell the Major some heroin."
Fantastisch is de scène met de blanke Detective Herc die zich als een zwarte wil gedragen en naar Theme from Shaft luistert. "He's a complicated man. And the only one that understands him is his woman." Waarop zijn makker antwoordt: "Seek therapy". De daaropvolgende raid is heerlijk opwindend.
The Wire. Seizoen 3. Aflevering 1. Time After Time. 2004.

Geen opmerkingen: