vrijdag 11 april 2008

Efterklang de derde

Vanavond stonden ze d'r weer: Efterklang. Het was waarschijnlijk de makkelijkste setting voor een Domino-happening: met als opener Peter Broderick, meespelend in de hoofdact, en daar tussenin Our broken garden, dit keer solo vertegenwoordigd door leading lady Anna Brønsted die eveneens mee piano speelt bij de klangers.
Broderick is multigetalenteerd en toont dat op verbluffende wijze in alle eenvoud. Met technisch vernuft zorgt Peter voor repetitieve meerstemmigheid terwijl hij een gevoelige snaar weet te raken. Ontdek Brodericks myspace plekje en klik eens op de video A new song, live in Huesa, Spain. Dit kan je onmogelijk onberoerd laten. Kippenvel.
Anna Brønsted deed het even gemoedelijk, zij het met minder draagkracht. Een extra rustpauze tot het hoogtepunt van de Deense suprematie aan bod kwam: Efterklang.
Meermaals bejubeld in december 2007 Bang efter klang en twee jaar ervoor Le Big Bang d'Efterklang. Dit keer waren ze zowaar nóg straffer: het ritme zat er optimaal in, je kon onmogelijk bewegingloos blijven staan. Op zo'n momenten vervloek je daar alleen te zijn. Op zo'n momenten wou je dat heel je kennissenkring mee deze liederlijke parel erkent. Ontegensprekelijk.
Efterklang. AB. Brussel.

Geen opmerkingen: