maandag 7 april 2008

AT-AT: may the force be with me

Een heerlijk dagje om de eerste rommelmarkten van het jaar af te schuimen. Eentje in Aarschot, eentje in Diest. De Aarschotse leek een nutteloos bezoek te worden, echter het doorsnuisteren van eenzame singledozen deed de heerlijke sfeer opsnuiven van een privé-platenkast meer dan dertig jaar geleden. De meest foute platen passeerden de revue: massa's ABBA, OMD, The Police, ... Gelukkig heb ik voorlopig geen pick-up in huis, dus bleef de aankoop beperkt tot souveniertjes. Of wat dacht je van de United 93-, Kid Paddle- en superheldenspoof The Specials-dvd's voor spotprijsjes. Dat wordt de komende dagen uitkijken.
In Diest lag het anders. Daar had je minder rommel, wel leuk pseudo-antiek met hier en daar waardevol spul voor een prik. Symbolisch ouwerwetse ijsschaatsen (Noren) die hopelijk in november ergens toe zullen dienen; een Crow Shoot-spel, met geweer en kurkestoppen als munitie, 40 jaar oud; twee speculoos-vormen, ideaal om de thuisbakker-van-dienst aan het werk te zetten, niet enkel bij Sinterklaas; en voor de kleine verzamelaar fossiele stenen.
Hoogtepunt werd echter het thuisgevecht met de gemotoriseerde AT-AT van Lego. In een poging om met twee (later drie) deze geautomatiseerde viervoeter in beweging te krijgen, moesten wij, de rebellen, het onderspit delven. Voorlopig blijft de Duistere Kracht zegevieren. Wordt vervolgd.

Geen opmerkingen: