woensdag 3 november 2010

De ironie van het lot

Toch wel ironisch. Achttien jaar schreeuwen om media-aandacht met slechts een matige interesse (hoewel Het B-Gevaar op zich niet te klagen had qua exposure bij sommige van diens activiteiten) terwijl nu dat het doek lijkt te vallen over de enige Nederlandstalige stripwinkel, het volop genieten is van de extra belangstelling. Had jij het ook gelezen in de elektronische nieuwsbrief met het onthutsende nakende nieuws? Niet met de bedoeling om paniek te zaaien, wel om enig bewustzijn los te weken bij de B-klanten werd deze tijdbom afgevuurd. De wakkere burgers van FM Brussel (29 oktober) merkten het meteen op. En al vrij snel sijpelde het nieuws door op de andere redactie gevestigd op dezelfde verdieping in het Flageygebouw, zijnde TV Brussel (ook 29/10) waarna De Standaard het filmpje overnam op hun online versie op 02 november. Het bleef daar niet bij. Ook Het Nieuwsblad vond deze 'happening' regionaal wereldnieuws (03/11) en liet het synchroon plaatsen op De Standaard. Nu nog even te lezen, later enkel te raadplegen als abonnee. Het Laatste Nieuws repte er eveneens over, Radio 2 liet het gesproken woord alles verklaren, net als de twee studenten journalistiek die dit fait divers uitgebreid wouden aankaarten.
Belangrijker zijn echter de reacties van binnenuit. Een soort van misnoegd gevoel, een warme solidariteit met de uitdrukkelijke vraag om toch niet uit Brussel weg te trekken.
Die beslissing ligt natuurlijk bij Het B-Gevaar zelf, want wie weet komt Sleens belangrijkste concurrent Vandersteen op de proppen met een wilde weldoener.
Een Nederlandstalige stripwinkel in Brussel, het blijft problematisch. In ieder geval laat het ons niet siberisch koud! B-liefhebbers aller landen, verenigt u!

Geen opmerkingen: